Управлението на жилищните входове в момент на криза или непреодолима сила (чл. 306 от ТЗ).

управление жилищни входовеОзаглавихме така статията, защото станахме свидетели на някои отминали и други все още действащи динамични процеси в нашето ежедневие.

Много фирми изпаднаха в затруднено положение и работодателите трябваше да вземат трудни, и неблагоприятни за тях решения.

По време на пандемията и социалната изолация получихме сигнали от наши клиенти, че някои колеги домоуправители са злоупотребявали с доверието на своите клиенти.

Действията им с нищо не могат да бъдат оправдани. Защото в момент на криза или някакво бедствие се разбира истинската цел на всеки човек, вижда се неговият морал и целите, които се преследват.

Доверие – нещо толкова крехко и трудно постижимо, но също така изключително важно за съвместната ни работа. Защо е така? Защото без взаимно доверие, ние не можем да изградим тази така нужна връзка, която е необходима при комуникацията помежду ни.

Доверие – значи да искаш да споделиш. Ние не се страхуваме от съвети и предложения, защото това ни изгражда и оформя във вашите очи.

Знаем каква е ситуацията в нашата страна. Всеки търси някакъв начин да бъде полезен на себе си и своето семейство. Това пренарежда приоритетите ни и променя нашето ежедневие. Това води до омаловажаване и дори абдикация от наши задължения, и отговорности.

Отговорностите, свързани с етажната собственост, понякога се омаловажават и така се стига до изостряне на отношенията между съседите. Води до западане на грижите по общите части. Това влошава както външния така и вътрешния вид на сградата, нейната структура и устойчивост. Според официални данни над 60% от хората в България живеят в режим на етажна собственост. Над 40 000 сгради са в лошо състояние. Чакаме с нетърпение приемането на Закона за професионален домоуправител, защото тогава нещата ще влязат в някакви рамки.

Граждани, внимавайте и бъдете бдителни по отношение на управлението на вашата етажна собственост! Не се притеснявайте да искате справки за разходите и наличните суми. Това може да ви спести много разочарования и неприятни изненади.